Spread the love

Boekhouding kan een overweldigende taak zijn, maar er is een goede oplossing voor de unieke behoeften van uw bedrijf. Het belangrijkste is dat u vertrouwen heeft in de boekhouding van uw bedrijf en dat u compliant bent. Net zo belangrijk is het bijhouden van een nauwkeurige administratie van uw maandelijkse transacties. Het kan daarom handig zijn om te beginnen met de boekhouding uitbesteden, daardoor bespaar je een hoop tijd!

Prognose en cashflow voor je boekhouding

Start een cashflow die uw inkomsten en uitgaven volgt. Zo weet u waar uw bedrijf naartoe gaat. Stel een financiƫle prognose of budget op. Volg uw maandelijkse voortgang ten opzichte van het budget. Dit moet een belangrijk onderdeel zijn van uw boekhouding in Groningen. Een goede boekhouding gaat niet alleen over wat u hebt gedaan, het moet u helpen om te weten waar uw bedrijf naartoe gaat.

Afzonderlijke transacties

Houd uw persoonlijke en zakelijke transacties gescheiden. Als u zakelijk geld moet gebruiken voor persoonlijke uitgaven, doe dan regelmatig een bulkoverschrijving naar uw persoonlijke rekening. Als u gebruik maakt van een uitbestede boekhouder is het belangrijk dat de boekhouder niet te maken heeft met een ton aan kleine persoonlijke transacties en dat u betaalt voor hun tijd.

Blijf op de hoogte van je boekhouder

Het maakt niet uit waar u zich in uw bedrijf bevindt, onmiddellijke toegang tot kritieke informatie zoals cashflowprognoses. Hierdoor krijgt u inzicht in de openstaande debiteuren- en crediteurenadministratie. Bovendien kunt u op deze manier slimmere keuzes maken over hoe u uw bedrijf kunt laten groeien.

Een spaarrekening openen

Open ook een bedrijfsspaarrekening en zet elke maand geld opzij van uw bedrijfsinkomsten om uw jaarlijkse of tweejaarlijkse belasting te betalen. Maak ook maandelijks uw BTW (output minus voorbelasting) over naar een spaarrekening. Naast het beschikbaar hebben van contant geld wanneer je de BTW moet betalen