Spread the love

Voor sommige huisdierenouders is een reis niet leuk als de viervoeters van het gezin niet kunnen komen. Maar reizen kan zeer stressvol zijn, zowel voor u als voor uw metgezellen. Met een doordachte voorbereiding kunt u een veilige en comfortabele reis voor iedereen garanderen.

Roadtrip met de auto

Een roadtrip plannen? Reizen met een huisdier houdt meer in dan alleen het dier op de achterbank laden en wegrijden, vooral als u lange afstanden gaat rijden of van plan bent om lange tijd weg te zijn. De ASPCA biedt de volgende tips om u voor te bereiden op een veilige en vlotte autorit:

Houd uw huisdieren veilig in een goed geventileerde krat, auto hondenrek of bak. Er is een verscheidenheid aan gaas, hard plastic en zachtzijdige dragers beschikbaar. Wat u ook kiest, zorg ervoor dat het groot genoeg is om uw huisdier te laten staan, zitten, liggen en zich omdraaien. En PS, het is slim om uw huisdier vóór uw reis comfortabel thuis te laten wennen aan de drager.

Maak uw huisdier klaar voor een lange reis door hem eerst op een reeks korte ritten te nemen, waardoor de tijd in de auto geleidelijk wordt verlengd. En zorg ervoor dat u altijd de krat vastzet zodat deze niet schuift of verschuift bij een snelle stop.

Het reisschema van uw huisdier moet drie tot vier uur voor vertrek beginnen met een lichte maaltijd. Voer je harige vriend niet in een rijdend voertuig, zelfs als het een lange rit is. Je zou misschien ook een luchtverfrisser auto bestellen.

Laat uw dier nooit alleen in een geparkeerd voertuig. Op een warme dag, zelfs met de ramen open, kan een geparkeerde auto in een mum van tijd een oven worden en kan een zonnesteek ontstaan. Bij koud weer kan een auto als een koelkast fungeren, in de kou houden en het dier dood laten vriezen.

Wat zit er in de reisset van uw huisdier? Behalve reispapieren, eten, kom, riem, een afvalbak, plastic zakken, verzorgingsartikelen, medicijnen en een verbanddoos voor huisdieren, pak je je favoriete speelgoed of kussen in om je huisdier vertrouwd te maken.